Home > Uudised > Lõuna- Eesti terviseprojekti toiduvalmistamise- ja terviselaager

13.-14. detsembril toimus Loodus BioSpa’s projekti „Tervislik eluviis koolides“ Lõuna- Eesti projektikoolide tervisliku toidu 2- päevane kool. Tegu oli suurepärase kogemusega, kus 16 osalejat erinevatest projektiga liitunud koolidest said omandada tervisliku toitumise oskusi ja teadmisi, mida saab kasutada oma tavaelus.

Programm algas juba kell 8.30 hommikul. Kõigepealt toimus kõikidele arsti assistendi vastuvõtt, kus analüüsiti keha koostist ja mõõdeti vererõhku. Hiljem said kõik oma tulemusi ka analüüsida ja vajalikku tagasisidet, millele tuleb tähelepanu pöörata. Ennelõunal oli võimalus õues kepikõndi teha või niisama jalutada ja basseinis ujumas käia.

Kõige olulisem osa algas aga lõuna ajal, kus osalejad jagati nelja gruppi ja kõik said ise toitumisnõustaja Triin Mägi väljatöötatud juhtnööride järgi valida, mida nad valmistavad lõuna- ja õhtusöögiks. Alustati smuutiga, jätkati salati ja sooja toidu valmistamisega. Toiduained, mida kasutati, olid kõik tervislikud. Kõik toidud valmistati iseseisvalt ja valmisid väga põnevad ning mitmekesised toidud. Õhtusöök oli koguni 3- käiguline ja väga tervislik.

Õhtul veel võimeldi, ujuti basseinis ja käidi saunas. Teise päeva hommikut alustati Kairi Ustavi juhendamisel võimlemise, hingamisharjutuste ja korraliku kepikõnni matkaga. Pärast seda rääkis Anry Aruorg meile ravim- ja maitsetaimedest, erinevaid taimi sai ka ise maitsta ja kindlasti kogeti palju uusi nippe ja juhtnööre, mida tavaelus kasutada. Pärast seda oli aeg taas lõunat valmistada. Seekord oli ülesandeks valmistada jõululõunat, millega kõik tiimid ka suurepäraselt hakkama said.

Suur tänu kõikidele osalejatele, oli väga tore ja asjalik kool! Eriti tublid olid kõik lapsed, kes nii usinalt, loovalt ja tõsiselt toiduvalmistamisse suhtusid.

@soeehealth @EU_Health #EU4Health#IHLGIS#HealthUnion